core   Residential Car Parking, Hove
Car Parking Layout   Parking in Brighton, as in many modern towns and cities has become a premium. Especially when larger period properties have been converted into smaller apartments and flats; there simply is not the street space for everyone to park a vehicle.

The parking in Palmeira Square and Adelaide Crescent in Hove was no exception, parking would often consist of some vehicles being double parked and causing obstructions.

core worked with a local residents group in drawing up an appropriate car parking scheme that redefined the area. Following successful discussions the group liaised with Brighton and Hove City Council and achieved several benefits for the residents: the total allocation of parking spaces has not been reduced thanks to rotated spaces, vehicles are now parked away from the adjacent pavements allowing for easy taxi set-down/pick-up, deliveries access, and emergency vehicle access, along with spaces for disabled drivers, cyclists and easy access to the communal garden space being provided.

All resulting in a more accessible and safer residential environment and amenity space.
More images   Click to enlarge image! Click to enlarge image! Click to enlarge image! Click to enlarge image!
Architecture + Design   Residential Commercial Healthcare Urban
         
  Architecture Design Profile Contact
© 2009-2011 core Architecture + Design   coreArchitect Blog Community More Staff