core   Loft Conversion, Fiveways, Brighton
Loft Conversion   This existing terrace Victorian house, similar to many in the Brighton area, had simply become too small for today's family life. With the problems related to moving house and increasing property prices, a decision to maximise the existing property was chosen and some carefully planned extra space was designed.

The Practice worked carefully with the Client to produce a scheme that was suitably designed with the newly revised Permitted Development Rights in mind and beneficial living space was achieved without the need for a Planning Application.

The proposals maximise the roof space for accommodation by carefully positioning a staircase that has no detrimental effect on the layout of the remainder of the house, a large lofty double room is thus created, with southerly facing sea views, complete with useful eaves storage.

This project is nearing completion and some images will be uploaded soon.
More images   Click to enlarge image! Click to enlarge image!    
Architecture + Design   Residential Commercial Healthcare Urban
         
  Architecture Design Profile Contact
© 2009-2011 core Architecture + Design   coreArchitect Blog Community More Staff